Flag
Блог
Нова година, ново аз! Включете се във Veganuary 2023

Освен с равносметка за изминалата година, декември месец често се свързва и с подготвяне на списъци с New Year's resolutions или по-просто казано - цели и предизвикателства, които да постигнете през новата година. В тях често присъстват такива, които отлагате от мноооого време и е време най-накрая да завършите, и такива, които биха ви направили по-добра версия на себе си. Краят на годината и празничните дни около Коледа и Нова година се свързват с топли и щастливи мигове, прекарани със семейството и любимите хора, но и с хапване на голееееми количества вкусна домашна храна. Това е и причината една от най-често срещаните цели за новата година да е именно промяна в начина на хранене към по-добро. Е, ако тази цел присъства и във вашия списък, то ние имаме идеалното предложение и мотивация за вас - включете се във Veganuary 2023 и започнете година вкусно и устойчиво! Веган продуктите са по-добри за климата отколкото храните на основата на месо или млечни продукти, затова включвайки се в предизвикателството вие не само ще направите нещо добро за себе си, но и ще допринесете за опазването на природата.

Какво е VEGANUARY?

Veganuary е инициатива, която стартира през 2014 година и с всяка изминала година набира все по-голяма популярност. Само през 2022 г. над 629 000 участници от 228 страни са се включили в предизвикателството. 

 

Основната цел на Veganuary е да насърчи хората да изпробват нов начин на живот и да променят начина си на хранене. В рамките на 31 дни през януари участниците са мотивирани да изключат всички животински продукти от своята диета като месо, риба, млечни продукти и яйца и да преминат към вегетарианска диета. 

 

Инициатива насърчава към грижа за здравето, но и към устойчивост, опазването на околната среда и хуманното отношение към животните. А най-голямата ѝ цел е да вдъхнови участниците да превърнат новия си навик в начин на живот и да преминат за постоянно към растителна диета. 

Кой може да се включи в предизвикателството?

Veganuary не е насочено само към вегетарианци, то е за всички. То е начин да предизвикате себе си, да видите дали този начин на хранене е подходящ за вас и как може да се отрази на здравето и външния ви вид.    

 

За всички вегетарианци - сега е най-подходящият момент да привлечете познатите си във веган света, като ги мотивирате да се включат в предизвикателство. За да сте сигурни, че няма да се откажат бързо, а и че ще успеете - пригответе им някоя от любимите ви рецепти и ги почерпете преди старта на предизвикателството. 

 

За хората, хапващи месо и млечни продукти само от време на време - Veganuary e страхотен момент да опитате нови, интересни и различни рецепти и да разберете дали всъщност може да издържите и без да хапвате месо. А защо не и толкова да ви хареса, че да решите да започнете да го правите все по-често или дори завинаги?

 

За хората, които не сядат на масата без нещо млечно или месно - време е да предизвикате себе си! В началото може да е трудно, но скоро ще видите нагледно как една малка промяна в начина ви на хранене може да ви преобрази. Сигурни сме, че ще се изненадате от резултатите. Включете се в предизвикателството за месец, а след това си избере няколко дни в месеца, в които да консумирате само веган храна. С малки стъпки към голяма промяна. 

Защо се включваме и ние?

За нас в Dr. Oetker винаги е било важно да допринасяме за бъдеще, в което си струва да се живее, да действаме устойчиво, да поемаме отговорност и да не пренебрегваме проблемите на нашето време. Затова през 2020 г. приехме Хартата за устойчивост на Dr. Oetker - нашата глобално приложима стратегия за устойчивост. Тя ни ангажира да предлагаме по-здравословни, по-устойчиви и същевременно вкусни продукти в дългосрочен план. Участието ни във Veganuary се вписва добре в този контекст и затова искаме да подкрепим инициативата и да накараме възможно най-много хора да изпробват веганска диета и да се включат във Veganuary.  

Присъединете се към предизвикателството (и вкуса)!

Започнете новата година на чисто и опитайте нещо ново. Не го приемайте просто като предизвикателство, което ще продължи само месец, а като начин да откриете нови и интересни рецепти и идеи, а защо не и да се вдъхновите да направите промяна в храненето, която да продължи цял живот. Ние ще се погрижим за вашето вдъхновение с не едно и две веган предложения, които да ви заситят и да ви покажат, че веган храната освен полезна, може да бъде и изключително вкусно. Разгледайте ги тук.


Последвайте Dr. Oetker