Flag
Блог
Усмивката е като бумеранг

В една усмивка можете да откриете цялото щастие на света. А се намира точно под носа ни! В пряк и преносен смисъл. В днешни дни, когато материалният свят е издигнат в култ и се смята, че предметите ни носят щастие, ние, хората, сякаш сме забравили какво препетум мобиле за положителни емоции притежава всеки от нас.

Знаете ли какво представлява усмивката?

По дефиниция усмивката е една от формите на любезност. Но в живота ни тя е много повече – усмихваме се, когато се чувстваме добре, когато споделяме приятни емоции с хората около нас и когато искаме да предадем нататък радостта и да накараме и останалите да изпитват същото. Усмивката е универсалният език на щастието.

Бебетата се научават да се усмихват между шестия и осмия месец от раждането си. А когато едно бебе се усмихне, ние не можем да устоим и също му се усмихваме, нали така?

В усмивката участват до 53 мускула на лицето, а всъщност ни коства толкова малко усилия. Няма по-лесно упражнение от това.

Съществуват над 19 вида усмивки – независимо дали показваме зъби, или само разтегляме устни до уши, силата на усмивката е неоспорима. Дори само да разговаряте с човек, без да го виждате, винаги може да разпознаете дали се усмихва.

Вълшебството на усмивката

Една усмивка може да ни направи по-приветливи и да отвори много врати за нас. Всички предпочитат да общуват с усмихнати хора. А когато човек се усмихне веднъж, то сърцето му вече е отворено за вас.

Ако все още не сме ви убедили в силата на усмивката, то е хубаво да знаете, че усмивката понижава нивата на стрес, подобрява съня, понижава кръвното налягане и дори повишава защитните сили на организма. А е толкова лесно!

Усмивката е най-прекият път към щастието, което можем да споделим с всичките си близки хора.

Колко е лесно да дадем добро начало на деня – като се събудим с усмивка и балансирана закуска Vitalis, нали така?

Предай нататък усмивката с Vitalis, включи се в кампанията „Предай нататък“ във Facebook или Instagram.

Предай нататък усмивката

Последвайте Dr. Oetker