Flag
Блог
Как да спасим лятната ваканция от самите себе си?

Лятото е онзи промеждутък от време, когато не сме затворени между четири стени, когато не просто мечтаем, но и сбъдваме поне част от мечтите си. Лятото е за пътешествия по света и у нас, за освежаващи разходки сред природата и най-вече: време, което да отделим на самите себе си. През лятото искаме да направим толкова много неща, а то е винаги толкова кратко и отлита неусетно... Ето и няколко съвета как да превърнем лятната ваканция в най-запомнящото се и приятно преживяване през годината.

Да опитваме нови места, преживявания, храни и напитки

Колкото и да сме свикнали всяка година да ходим на едно и също място на почивка, с комфорта на определен хотел или определно място, новите емоции ще ни заредят повече от обичайните места за ваканция. Можем да излезем извън зоната си на комфорт, като отидем на непознато за нас място, а и по този начин ще направим спомени за цял живот, нали?

Няма нищо страшно в това да поръчаме непознато за нас ястие от менюто, без да сме сигурни какво точно представлява то.

Отмина времето, когато се хвалехме, че знаем как да си поръчаме дзадзики или калмари, когато ходим на почивка в Гърция. Сега може би знаем всичко там, но със сигурност може да пробваме драгън фрут салата или палачинки с мед от кокос на някоя по-екзотична дестинация. Просто пробвайте! Ако не ви хареса, най-лошото, което може да се случи, е да го снимате за инстаграм и после да си доядете от супермаркета.

Да забравим обичайното си ежедневие за няколко дни

За да си отпочинем максимално, трябва да се отърсим напълно от рутината и всичко, което ни свързва с нормалното ни ежедневие. Нека забравим офиса, работата и колегите за няколко дни, да се отпуснем и да се насладим на заслужената почивка.

Да освободим място в съзнанието си и време в календара си за нови спомени, приключения и весели моменти. Нека загърбим за няколко дни задълженията и всичко, което чака да бъде свършено от нас, и да се потопим напълно в преживяването, наречено лятна ваканция.

Да бъдем спонтанни

Плановете и подготовката са хубаво нещо, но най-важното е да се научим да не робуваме на контрола. Може полетът да закъснее, случва се детето да се успи, понякога забравяме банските или кофичката с лопатките... Но това са само подробности. Най-важното е, че вече сме на път и всичко, което сме забравили или пропуснали, можем да вземем от първия по-голям магазин. Единственото, което задължително трябва да вземем със себе си където и да пътуваме на почивка, е доброто си настроение.

Да открием сезона на забавлението

След като се научим да не робуваме на контрола и прегърнем спонтанността, следващото най-важно е да се отпуснем и да се забавляваме. Да бъдем повече като деца –да се впуснем в игра и да потънем изцяло в нея. Нищо друго няма значение освен добре прекараното време.

Направете си домашно караоке, играйте на филми или просто вкусна лятна вечеря навън. Всичко, което ще ви донесе забавление и удоволствие.

Да намерим време за себе си

През годината някак все не стига времето да се посветим и на себе си. Лятото идва на помощ – денят е по-дълъг и остават свободни моменти. Маска за коса или за лице, хубава книга или просто удоволствието от любимата ни песен ще ни донесат усещането, че правим нещо за тялото и душата си и ще ни накарат напълно да се потопим във ваканцията.

Та това са нашите няколко полезни съвета, време е да ги приложим наистина и да се потопим в лятото!

А какво по-хубаво да имате винаги вкусна Vitalis закуска под ръка?

#ПредайнататъкВиталис

Предай нататък лятото

Последвайте Dr. Oetker