Flag
Блог
Как да изберем какво да хапваме сутрин

Чудите ли се какво да хапвате сутрин, така че да е едновременно бързо за приготвяне, полезно и ужасно вкусно? Направихме лист от най-добрите закуски, за да помогнем за избора на вкусна, бърза и питателна закуска.

Овесени ядки

Овесените ядки са една от най-предпочитаните храни за закуска. Още по-хубавото е, че са и сред най-полезните закуски, защото съдържат бета-глюкани, които подсилват имунната система и подобряват тонуса. Богати на витамини и минерали, овесените ядки засищат за по-дълго и по този начин подпомагат контролирането на теглото. Хапвате по-малко, а огладнявате по-бавно! Чудесна комбинация 😎

Кисело мляко

Богато на протеини и пробиотици, киселото мляко е на едно от челните ни места като препоръка за вкусна и хранителна закуска.

Може би знаете, че киселото мляко съдържа калций, но подозирахте ли, че неутрализира съдържанието на холестерол в кръвта? Освен това в него има витамини А, B12, фосфор, селен и магнезий.

А ако искате да опитате някое по-модерно кисело мляко, пробвайте високопротеиновия скир, който може да комбинирате с всякакви зърнени закуски и плодове.

Чия

Чията е една от модерните суперхрани, за които чуваме много неща, но рядко може да кажем със сигурност, че знаем много за нея. Включваме я в нашата класация за полезна закуска, защото намалява холестерола и кръвната захар, подпомага имунната система и метаболизма. Освен това чията съдържа много високи нива на антиоксиданти, магнезий, цинк, витамини А, С и Е и балансира функциите на щитовидната жлеза.

Ягоди и горски плодове

Ягодите, малините и всички останали червени плодове, които са навсякъде около нас този сезон, не само правят нашата купичка със закуска по-подходяща за снимки в инстаграм, но и са изключително полезни. Съдържат антиоксиданти и антиацини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и предотвратяват възпаленията в тялото.

Горските плодове подпомагат работата на мозъка, който ползваме по цял ден, а дори не му отдаваме нужното внимание и забравяме за неговата така важна функция да ни служи правилно.

Банани

Бананът е невероятно вкусен, но също така е и изключително полезен. Недолюбван от диетолози, защото е въглехидрат, всъщност бананът е изключително подходящ за закуска и старт на деня, защото ни засища за по-дълго време. Освен това ни прави по-спокойни и може да намали мускулните болки заради високото съдържание на витамин B6 и магнезий. В бананите има фибри, които помагат за храносмилането и добрата перисталтика.

Това беше нашата класация за най-добри закуски. А каква е вашата? Предайте нататък добрата закуска, включете се в кампанията.

#ПредайнататъкВиталис

Предай нататък добрата закуска

Последвайте Dr. Oetker