Flag
Действия за климата
ЗАЩИТА НА НАШИЯ ОБЩ ДОМ

Когато работим заедно, малките ни ежедневни действия могат да доведат до още по-голяма промяна. От намаляване на въздействието върху климата чрез повече рециклиране до стремеж към пълна климатична неутралност до 2050 г., всички ние можем да действаме, за да защитим и съхраним нашия споделен дом.

Научете повече тук.

Нашият прогрес
Нашите цели

На път сме да постигнем пълна климатична неутралност в операциите ни до 2050 г., както пряко, така и непряко – като си поставяме дългосрочни цели, за да стигнем до там.

Разчитаме на възобновяеми източници

Ангажираме се да генерираме собствена възобновяема енергия, да подкрепяме развитието на вятърни паркове в Турция и да използваме слънчеви панели в нашите локации в Южна Африка, Германия, Италия, Румъния, Полша, Унгария и Холандия. В собствените ни производствени обекти използваме възобновяема енергия и от 2022 г. насам доставяме слънчева и вятърна енергия отвън, където е възможно – действие, което ни помогна да избегнем около 65 000 тона въглероден диоксид.

Picture -

Възприемане на енергийно ефективни процеси

Правим нашите процеси за производство на храни възможно най-енергийно ефективни. От преминаване към по-устойчиви опции за осветление до оптимизиране на нашите процеси, намаляваме общото потребление на енергия, когато е възможно.

Picture -

Помагаме ви да рециклирате повече

Поели сме ангажимент да направим всички наши опаковки годни за рециклиране до 2025 г. Като минимизираме количеството опаковки, които използваме, даваме приоритет на хартиените материали и избягваме пластмасата, когато е възможно, опаковаме любимите ви продукти по-отговорно. Открийте още начини, по които свеждаме до минимум отпадъците, тук.

Picture -

Устойчиво земеделие

Работим за вериги за доставка без обезлесяване, за да се грижим за нашата планета. Използването на по-устойчиви земеделски методи като регенеративното земеделие помага за опазването на биоразнообразието, запазва здравето на почвата и предотвратява отделянето на въглерод в атмосферата. Научете повече за това как предприемаме действия за нашата планета тук.

Picture -

Вашите малки промени за голямо въздействие

Всички ние трябва да играем роля в изграждането на по-устойчиво бъдеще. Ето някои действия, които можете да предприемете, за да работите заедно за един по-добър свят.

Опитайте нашите вегетариански и растителни опции

Знаете ли, че замяната на месо с вегетариански или растителни алтернативи от време на време може да помогне за създаването на по-малък въглероден отпечатък? Това е така, защото тези алтернативи обикновено се нуждаят от по-малко вода, изискват по-малко земя и произвеждат по-малко парникови газове – което води до много по-малко въздействие върху околната среда.

Picture -

Вкусни рецепти на растителна основа

Топ рецепти, които ще ви помогнат да приготвите вкусна храна на растителна основа.

Веган рецепти
Веган рецепти
Веган рецепти

Пестете енергия, като пропуснете предварителното загряване на фурната

Всичко, което трябва да направите, е да проверявате храната си малко по-често и да я оставяте във фурната малко по-дълго. Като цяло фурната ще работи за по-малко време, отколкото ако я загреете предварително. Резултатът? По-малко използвана енергия, по-малко въглеродни емисии и същите вкусни печива!

Picture -

Рециклирайте опаковката си

Предприемаме стъпки, за да направим нашите хартиени и пластмасови опаковки възможно най-рециклируеми, така че когато приключите с приготвянето на вашите вкусни лакомства, да е лесно да разделите и рециклирате отпадъците си. Научете повече за системата ни за етикетиране за рециклиране тук.

Picture -


Научете повече
Разберете повече за нашия път към устойчивост

Има много начини, по които всички можем да включим устойчивостта в ежедневните си действия. В нашите пет фокусни области – хранене, устойчиви съставки, минимизиране на отпадъците, действия за климата и приобщаване – предприемаме стъпки, които малко по малко водят до голяма промяна. Защото когато работим заедно, можем да създадем едно по-добро утре.

Какво означава устойчиво развитие за нас?

Преминаваме към по-устойчиви съставки, намалено съдържание на сол и захар, повече растителни опции и рециклируеми опаковки.

Discover More
Discover More
Discover More