Марката Dr. Oetker винаги е била синоним на висококачествени продукти.
Ето защо компанията следва стриктна политика за качество и контрол с помощта на сложни и най-напреднали технологии за анализ на всяка суровина, използвана в нашите продукти. В производствения процес се прилагат най-високите хигиенни изисквания, същото важи и за тяхното транспортиране.
Това ни позволява да идентифицираме възможните рискове при разработването, производството, опаковането и транспортирането, за да елиминираме възможните възникнали проблеми навреме. Нашият ангажимент в областта на безопасността и качеството на храните се мери с най-високи стандарти, заложени във всяка държава, където Dr. Oetker има пазарно присъствие.
Качеството на марката Dr. Oetker означава не само несравним вкус и гарантиран успех, но и най-високо ниво на безопасност на продукта чрез внимателен подбор на суровини и спазване на строги стандарти за качество през целия производствен процес.
Независимо дали говорим за какао, брашно, мляко, салам или сирене, ние проверяваме всяка съставка в нашите рецепти за нейното качество. За да гарантира качеството на всички суровини, Dr. Oetker разчита на цялостно управление на доставчици и спецификации.
Съответните изисквания към доставчиците са определени в стандарта за храна на Dr. Oetker и в спецификациите на суровините. В зависимост от суровината се прилагат различни изисквания, включително по отношение на следните критерии: етикетиране съгласно законодателството за храните, микробиология, пестициди, микотоксини, както и хранителни стойности, алергени, произход, външен вид и физически свойства.
С помощта на сензорни тестове проверяваме суровините директно при получаването им по отношение на външния вид, консистенцията, вкуса и мириса. Ако дадена съставка не отговаря на нашите изисквания, тя няма да бъде пусната за по-нататъшна преработка в производството. Като част от редовната оценка на риска, ние също така извършваме одити на доставчиците и оценяваме работата им по отношение на нашите високи стандарти за качество в съответствие с нашите спецификации.
Безопасността на храните е съществена част от качеството на продукта. Нашите усилия в това отношение започват в първата фаза на дизайна на опаковките и играят решаваща роля при избора и контрола на суровините. В производството гарантирането на качеството означава постоянно наблюдение на стандартите и граничните стойности, както и стриктно спазване на хигиенните разпоредби.
По време на транспортирането трябва преди всичко да се гарантира, че стоките не са повредени и че произходът им винаги може да бъде ясно проследен. По отношение на подготовката и консумацията от потребителите се проверява до каква степен продуктите и инструкциите за подготовка отговарят на техните изисквания.
Следователно началото и краят на етапите на системата за управление на качеството са свързани, тъй като разглеждането на желанията и предложенията на потребителите се има предвид в разработването и усъвършенстването на новите продукти.
Всички германски заводи са сертифицирани както по ISO 9001 за управление на качеството, така и съгласно глобално приложимите системи за управление на безопасността на храните, ISO 22000 и FSSC 22000 (FSSC = Сертифициране на системата за безопасност на храните).
Осигуряването на качеството следва концепцията HACCP (на английски: Hazard Analysis and Critical Control Point (Анализ на опасностите и контрол на критичните точки)) - в съответствие с Европейския регламент за хигиена на храните - която анализира производствения процес по отношение на възможните опасности за здравето.
Съответните мерки за контрол гарантират безопасността и качеството на продукта в точно определени точки за контрол, които биха могли да бъдат критични за безопасността на храните. Ние също така изпълняваме информационна система за данни за процесите, с която можем точно да проверяваме отделните производствени процеси и данните от измерванията. По този начин всички производствени стъпки остават проследими и след това, за да се определят възможни източници на грешки и да се гарантира проследимостта на продуктите.
Всички наши опаковки са разработени по такъв начин, че да предлага достатъчна защита по време на транспортиране и съхранение до консумацията. Но когато разработваме опаковки, ние също така се грижим да поддържаме транспортното тегло и обема на изхвърляне възможно най-ниски и използваме рециклиран картон, когато е възможно.
В същото време не трябва да има нежелани взаимодействия с храната. Dr. Oetker избира подходящите материали по целеви начин и производителите на нашите опаковки трябва да предоставят доказателства за тяхната безвредност. Освен това опаковката ни е изследвана от независими институти.
От 2012 г. използваме печатарски мастила без минерални масла, пресни хартиени влакна и филми с бариерна функция, за да предотвратим прехвърлянето на въглеводороди (така наречените минерални масла) от опаковката върху продукта. Допълнителни защитни мерки в контекста на дизайна на опаковката се извършват на специфична за продукта основа и се проверяват редовно.
Използваме алуминий в опаковките при редица десерти, но също така и за суха мая и някои смеси за печене. Благодарение на отличната си непропускливост, алуминиевите опаковки предлагат надеждна защита срещу бактерии, замърсяване и светлина и по този начин значително се удължава срокът на годност на продуктите. За да се гарантира, че така наречените алуминиеви йони не се отделят от опаковката и не се прехвърлят върху храната, алуминият не трябва да влиза в контакт с храни, които съдържат сол или киселина.
Поради тази причина алуминиевата опаковка за нашите храни е или допълнително вградена в пластмасово фолио, или алуминиевите капаци на нашите пресни продукти са допълнително снабдени с уплътняващ восък. Това предотвратява контакта между храната и метала и по този начин елиминира евентуален трансфер на алуминиеви частици в храната. Нашите опаковки са редовно проверявани за качество и надежност от различни независими институти.
Нарастващата нужда на потребителите да дадат положителен принос за природата и обществото чрез по-устойчиво потребление изисква суровините и съставките, използвани в продуктите, да се отглеждат или произвеждат в интерес на устойчивостта. Dr. Oetker взема предвид това, когато избира своите суровини.
Ние също така отдаваме голямо значение на избягването на разхищаването на храна. Основният фокус на компанията е върху минимизирането на производствените отпадъци. Но намаляването на хранителните отпадъци в търговията на дребно сред потребителите, също играе важна роля. С възможно най-дългия срок на годност и подходящите размери на порциите, ние помагаме на потребителите да поддържат възможно най-малко количество отпадъци.
Това се отнася и за разработването на рецепти в тестовата кухня на Dr. Oetker. След като рецептата е изготвена в начален стадий, практическата работа започва. Служителите на тестовата кухня на Dr. Oetker определят точните количества съставки, така че излишъкът от опаковката да може да бъде избегнат възможно най-много.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: