Flag
Пица
Feliciana - лесната вкусна пица!

🍕 Feliciana е лесната вкусна пица, която всеки може да приготви у дома. Коричката ѝ е неустоимо хрупкава, основата – тънка, винаги с прецизно подбрани пресни съставки и аромат на традиционни италиански билки и подправки. Това е най-лесната рецепта за пица, която дори не е нужно да гледате, защото се приготвя сама. 🤤 От вас се изисква само да изберете любим вкус, да я сложите във фурната и voilà - след 13 минути имате хрупкава и тънка пица като от италианска пицария. Пренесете Италия у дома и се насладете на неустоимия Feliciana вкус.

Рецепта, която не е нужно да гледате

Feliciana - вдъхновена от изтънчения италиански пица вкус

Picture -

Съставките

Доматен сос

Доматен сос

100 г доматен сос за пица Feliciana се получават от 600 г отбрани сортове домати. Така постигаме автентичен италиански вкус. 🍅

Сирена

Характерът на всяка пица Feliciana се крие в старателно подбраните сирена с гарантирано качество и без оцветители. Моцарела, Едам, Тилзит, синьо сирене или Рикота - те са част от сочната Feliciana плънка. 🧀

Подправки

Слънчеви билки - босилек, розмарин, мащерка, мента, риган - набрани според сезона и изсушени, така че да запазят напълно своите ароматни и етерични свойства. 🌿

Тесто

Тестото на пица Feliciana е смес от тесто с квас и мая за печене, което придава неповторим вкус и специфична структура след изпичането му. Резултатът е пица с тънка и хрупкава основа и заоблени вкусни краища. 🍕

Зеленчуци

Сладките чери доматчета, хрупкавите червени и жълти чушки, червен лук, спанак се замразяват шоково веднага след бране и подготовка, за да запазят не само свежестта си като току-що откъснати, но и своите полезни съставки. А пък бейби гъбките са крехки и доставени непосредствено след брането им. 🌶️🧅

Месо

Шунката е крехка и с ниско съдържание на мазнини. 100 г салам за пица Feliciana се приготвя от 140 г чисто свинско месо. При варианта с пилешко се използва само месо от бутчето, нежно овкусено с микс от подправки. 🥩

Вкусовете

Picture -

Picture -

Picture -

Picture -

Феличана е като пицата, приготвена в малките уютни пицарии на слънчева Италия. Уникалният ѝ вкус се крие в комбинацията от замесено с квас тънко хрупкаво тесто и обилната плънка от свежи италиански билки, подправки, сосове и подбрани продукти.

Picture -

ВИДЕО

Пицата е Феличана

Днес ще готвя от дивана

Феличана. Днес ще готвя от дивана

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Тук ще откриете селекция от най-често задаваните въпроси за пиците Dr. Oetker. Имате въпрос, на който не намирате отговор? Пишете ни във Facebook или в Instagram и ще ви отговорим.

Можете ли да замразите отново размразена пица Dr. Oetker?

Не, не бихме препоръчали това.

Колко време можете да държите замразената си пица в хладилника?

Пиците Dr. Oetker не са предназначени за съхранение в хладилник, а във фризер. Затова ви препоръчваме да не ги съхранявате в хладилника.

Бременните жени трябва да избягват консумацията на сиренето от сурово мляко. Пиците Dr. Oetker съдържат ли такова сирене?

Не. В пиците Dr. Oetker се използва само сирене от пастьоризирано мляко.

Къде са произведени съставките на пиците Dr. Oetker?

Купуваме съставките за своите пици от различни държави по целия свят.

Кои пици са подходящи за безмесна (ово-лакто-вегетарианска) диета?

Пиците Dr. Oetker, които не съдържат месо и са подходящи при безмесна диета са пица Ristorante Моцарела, пица Ristorante Четири сирена, Веган пица Феличана с домати и боб, пица Феличана Маргарита и пица Феличана Четири сирена. 

Кой е най-добрият начин за претопляне на остатъци от замразени пици?

Ако искате да изпечете пицата отново, трябва предварително да загреете фурната до първоначално препоръчаната температура за печене (в зависимост от вида на пицата). След това поставете пицата върху решетка на фурната и печете около 5 минути.

Ако фурната ви е с четири нагревателни зони, коя е средната?

Ако фурната ви няма средна зона, е препоръчително да използвате втората отдолу нагоре.

Последвайте Dr. Oetker