Flag

Как да си направим коледни декорации с шоколад

15 порции (/дози)
Леснa
30
Забавни и креативни идея за десертни украси
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
200 гмлечен шоколад (разтопен, можете да използвате тъмен или бял шоколад по желание)
1

Шоколадови клонки

Напълнете чаша с вода и я сложете във фризерa за 20 мин. Водата трябва да е ледено студена. Разстопете шоколада на водна баня. Напълнете разтопения шоколад в пош. Задръжте върха на торбичката под водата и изцедете шоколада. Оставете клонката във водата за около 10 сек, извадете я и я оставете да изсъхне за 5 мин, преди да украсите желания десерт.

2

Шоколадови фигурки

Разтопете шоколада на водна баня и го разпределете върху хартия за печене. Разстелете го с шпатула, така че слоят да е еднакво тънък. Оставете шоколада да се охлади малко. Не трябва да е напълно студен (проверете шоколада, ако не остават пръстови отпечатъци по повърхността му при натиск, значи е готов). С форми за сладки изрежете желаните фигурки и декорирайте с тях любимите ви коледни десерти