Тесто „Всичко в едно”

Подходящо за приготвяне на сладкиши без тежки съставки (напр. сушени плодове)

Тесто „Всичко в едно" се приготвя като кексовото тесто от масло, захар, яйца, брашно и бакпулвер. Единствената разлика се състои в това, че всички продукти се разбъркват едновременно, а не един след друг. Затова този вид тесто има по-малко рехава структура отколкото кексовото тесто, но е подходящо за приготвяне на сладкиши без тежки съставки (напр. сушени плодове).
1

Предварително загряване на фурната за печене

Винаги загрявайте фурната предварително. Моля, спазвайте и указанията за употреба на Вашата фурна.
2

Подготвяне на формата за печене

Намажете равномерно формата за печене с подходящ маргарин или масло с помощта на четка. Не използвайте олио, защото то ще се стече от страните на формата. При форми за кекс намажете само дъното, така тестото ще се задържи за страните при печене. При продълговати правоъгълни форми и кръгли форми за печене на кекс, след като намажете с мазнина, може да поръсите с брашно, трохи хляб, смлени орехи или бадеми и чрез леко потупване на формата и въртене да ги разпределите равномерно. Или при правоъгълната форма след намазване с мазнина може да поставите хартия за печене. Така по-лесно ще извадите сладкиша от формата.
3

Изряване на хартията за печене под сладкиша

Очертайте дъното на формата върху хартията за печене, след това към него очертайте страните. Изрежете ъглите и прегънете по линиите на дъното.
4

Добавяне на съставките

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа. Добавете всички останали продукти - захар, ванилена захар, подправки (есенции), яйца, меко масло и евентуално течност. С миксер разбъркайте всичко за кратко на ниска, след това около две минути на най-висока степен, докато се получи гладко тесто.
5

Печене на тесто „Всичко в едно”

Този тип тесто трябва да се изпече веднага след приготвянето му и то при точно спазване на рецептата. Поставете формата във фурната. След като изтече времето за печене, указано в рецептата, препоръчваме да проверите, дали тестото е изпечено. За тази цел боднете печивото в най-високата му част с дървена клечица. Ако клечицата е суха и не е останало тесто по нея, печивото е готово. Оставете сладкиша за около 10 минути във формата, след това го обърнете и оставете да изстине. При тарти обърнете формата веднага.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: