“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Срязване на тортен блат

Как да срежете тлесно блат

Поставете изстиналия пандишпанов блат върху лист хартия за печене или върху подложка за торта, така че долната страна, която е най-гладка, да се обърне и да е от горната страна на сладкиша. Блатът може да се раздели на пластове с помощта на конец или голям нож. За да станат слоевете с еднаква дебелина, срежете с върха на ножа като очертание около 1 см навътре от стената на блата.
Поставете конеца в разреза, кръстосайте краищата му и издърпайте плавно, при което блатът се разрязва равномерно. Колкото по-дълго е престоял блатът след изпичане, толкова по-лесно се разрязва.
За да не се разчупи или разкъса блатът-основа на тортата при преместването, използвайте лист хартия за печене или с подложка за торти . За да направите това, подгънете предния ръб на хартията за печене и я прокарайте под блата. С показалците избутвайте леко горния блат, като подлагате равномерно хартията. Повдигнете горния блат. При повдигане на блата се старайте, да поддържате хартията хорзонтално, за да не се пречупи пандишпановият блат.
Ако разделяте блата с нож, най-напред го срежете около 1 см навътре. Тогава вземете нож, по-дълъг от блата, поддържайте го хоризонтално и чрез завъртане на блата срежете през средата.