“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадова глазура

Истинска бляскава шоколадова глазура

Разтопете натрошения на ситно шоколад с малко олио на водна баня при слаб огън. Добавянето на олио прави глазурата по бляскава, а рязането - по-лесно.
Съотношението е: към 100 г шоколад се добавя 1 ч.л олио или 25 г кокосово масло. За да стане равна и абсолютно гладка повърхността на глазура върху тортата, намажете преди това с прецеден гладък конфитюр.