Разбиване на белтъци на твърд сняг

Полезен съвет

За да разбиете белтъците на твърд сняг, бъркалката и купата, които използвате, трябва да са абсолютно чисти и да няма следи от мазнина, а в белтъчената маса не трябва да има и следа от жълтъци. Препоръчително е да не използвате съдове, които има вероятност да задържат остатъци от мазнина дори да са добре измити като напр. пластмасовите. Внимавайте при разделянето да не попадне и най-малко жълтък при белтъчената маса, защото това може да Ви попречи да разбиете белтъците на твърд сняг.
Разбивайте белтъците непосредствено преди употреба. Ако белтъците, разбити със захар и престоят, те ще загубят твърдостта си и няма да могат бъдат разбити още веднъж. Белтъците са добре разбити, когато след разрез с нож остава следа.
1

Белтъци на сняг

Белтъците на сняг се използват като добавка за финес и пухкавост при приготвянето на много ястия като напр. за пудинги, суфле, кремове, сладкиши и др.
Колкото по-пресни са яйцата, толкова по-добре се разбиват на твърд сняг.
При по-нататъшна обработка белтъците се добавят без да се разбива сместа. При интензивно бъркане на сместа, към която са добавени разбитите белтъци, полученият въздушен обем ще спадне и консистенцията на ястието ще стане по-твърда.
Ако в белтъчения сняг се добавят продукти съдържащи мазнини, внимателно ги объркате с шпатула, без да разбърквате миксер или тел за разбиване. В противен случай белтъченият сняг ще спадне.
Използвайте белтъците на сняг веднага, защото ако престоят ще се втечнят.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: