“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пълнеж и гарниране на торта

Украсете и гарнирайте торта бързо и лесно

За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри, мармалади или маслени кремове, сметанови кремове. За намазването използвайте нож, шпатулка или лопатка. След като намажете първия блат, с помощта на лист хартия за печене или подложка за торти поставете втория блат. Подравнете блатове, така че ръбовете да съвпадат. Отново намажете с пълнежа и поставете следващия блат.
След като блатовете са намазани с крем и са сглобени, продължете с намазването на сладкиша от страни и отгоре. Първо намажете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите, след това разпределете останалия крем. За равномерното разпределение на крема по краищата най-добре да използвайте нож.
1

Украсяване на повърхността и страните на тортата

Може да поръсите страните на тортата с шоколадови стърготини, белени, смлени, запечени бадеми, смлени лешници, запечени овесени ядки или кокосови стърготини. За да полепнат по-гъсто по страните на тортата, използвайте шпатула или широк нож.
Преди да украсите повърхността на тортата, с разпределител или с нож за торта разпределете парчетата. Обикновено разпределителите за торта са за 16 или 18 парчета.
2

Украсяване с шприц

Обърнете около 5 см от ръба на торбичката на шприца навън, напълнете я до около половината. След това съберете краищата на торбичката нагоре. Избутайте крема внимателно надолу, така че да излезе въздухът и завийте краищата на торбичката точно над крема. Ако имате нужда от допълнително крем, допълвате на порции. Поддържайте торбичката отвесно и подпирайте с дясната ръка, притискайте леко крема, за да излиза навън, а с лявата ръка направлявайте посоката на крема. Не хващайте торбичката на шприца с цяла ръка, а само с палеца и показалеца, за да не се затопли крема и да се втечни от топлината на ръката.