“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Печивa с белтъци

Полезен съвет

Печивата с белтъци са леки сладкиши, които се състоят от белтъци и захар, често се добавят и други продукти. Типични печива с белтъци са целувките и ореховките.
1

Загрейте фурната предварително

Винаги загрявайте фурната предварително. Моля, спазвайте и указанието за употреба за Вашата фурна.
2

Пригответе тавата за печене

Застелете тавата с хартия за печене. Преди да шприцнете или поставите белтъчената маса, може да намажете тавата на няколко места с масло или маргарин, за да прилепне хартията и да не се свлече хартията за печене.
3

Разбийте белтъците на сняг

За да разбиете белтъците на сняг в тях не трябва да има и капчица жълтък, а купата и бъркалката, които използвате, трябва да са абсолютно чисти без мазни следи. За разбиването може да използвате миксер или телена бъркалка. Указание: Белтъците са разбити достатъчно твърдо, ако след разрез с нож остава следа.
Разбирайте белтъците непосредствено преди употреба, защото известно време след разбиването губят твърдостта си и не могат да се разбият отново на сняг.
4

Добавете захар

Разбийте за кратко на висока степен като добавяте постепенно захарта и евентуално есенции.
5

Продължете да обработвате белтъчената маса според рецептата

След това внимателно добавете към сместа твърдите продукти според рецептата, например кокосови стърготини или смлените орехи (не разбърквайте, защото обемът на масата ще спадне) и довършете приготвянето според рецептата.
6

Печене (Сушене) на печивото с белтъци

До известна степен белтъченото печиво не се пече, а се оставя да се изсуши в гореща фурна за печене. Ако приготвяте по-голям брой дребни сладки от белтъчена маса, трябва да ги оставите във фурната за по-дълго време. Препоръчваме Ви да не приготвяте белтъчената маса в газова фурна, тъй като газовата печка при ниски температури не поддържа постоянна температура. След като изпечете белтъчените сладкиши, ги извадете от тавата заедно с хартията за печене и ги поставете върху метална скара. Ореховките не трябва да се пекат твърде дълго. Когато ги извадите от тавата, трябва да са още меки. Докато се охлаждат, ореховките се изсушават допълнително.
7

Съхранение

Сладкишите с белтъци не са подходящи за замразяване. Ореховките запазват хрупкавия си вкус в добре затворени кутии.