Печивa с белтъци

Полезен съвет

Печивата с белтъци са леки сладкиши, които се състоят от белтъци и захар, често се добавят и други продукти. Типични печива с белтъци са целувките и ореховките.
1

Загрейте фурната предварително

Винаги загрявайте фурната предварително. Моля, спазвайте и указанието за употреба за Вашата фурна.
2

Пригответе тавата за печене

Застелете тавата с хартия за печене. Преди да шприцнете или поставите белтъчената маса, може да намажете тавата на няколко места с масло или маргарин, за да прилепне хартията и да не се свлече хартията за печене.
3

Разбийте белтъците на сняг

За да разбиете белтъците на сняг в тях не трябва да има и капчица жълтък, а купата и бъркалката, които използвате, трябва да са абсолютно чисти без мазни следи. За разбиването може да използвате миксер или телена бъркалка. Указание: Белтъците са разбити достатъчно твърдо, ако след разрез с нож остава следа.
Разбирайте белтъците непосредствено преди употреба, защото известно време след разбиването губят твърдостта си и не могат да се разбият отново на сняг.
4

Добавете захар

Разбийте за кратко на висока степен като добавяте постепенно захарта и евентуално есенции.
5

Продължете да обработвате белтъчената маса според рецептата

След това внимателно добавете към сместа твърдите продукти според рецептата, например кокосови стърготини или смлените орехи (не разбърквайте, защото обемът на масата ще спадне) и довършете приготвянето според рецептата.
6

Печене (Сушене) на печивото с белтъци

До известна степен белтъченото печиво не се пече, а се оставя да се изсуши в гореща фурна за печене. Ако приготвяте по-голям брой дребни сладки от белтъчена маса, трябва да ги оставите във фурната за по-дълго време. Препоръчваме Ви да не приготвяте белтъчената маса в газова фурна, тъй като газовата печка при ниски температури не поддържа постоянна температура. След като изпечете белтъчените сладкиши, ги извадете от тавата заедно с хартията за печене и ги поставете върху метална скара. Ореховките не трябва да се пекат твърде дълго. Когато ги извадите от тавата, трябва да са още меки. Докато се охлаждат, ореховките се изсушават допълнително.
7

Съхранение

Сладкишите с белтъци не са подходящи за замразяване. Ореховките запазват хрупкавия си вкус в добре затворени кутии.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: