Flag

Оцветяване на бял шоколад

Вижте как да направите интересни и нестандартни цветове за глазиране или украсяване на празнични сладкиши, торти и дребни сладки.

Белият шоколад е много подходящ за получаване на интересни и нестандартни цветове за глазиране или украсяване на празнични сладкиши, торти и дребни сладки. Ето как може да ги направите. 

1

Натрошете шоколад и го разтопете на водна баня.

2

Поставете толкова отворени полиетиленови пликчета във водни чаши, в колкото цветове желаете да оцветите шоколада. 

3

Разпределете разтопения шоколад в тях и като разбъркате добре, добавете по няколко капки от хранителните бои Dr. Oetker (зелено, червено, черно, синьо), докато получите желания цвят. 

4

Разбъркайте добре в разтопения шоколад.

5

За да получите пастелни тонове, сложете по-малко количество от боите. 

6

Започнете украсяването, като срежете едното ъгълче на пликчето и изрисувайте желаните мотиви или глазирайте мъфините, сладкишите или кекса.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker