“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Маслен крем

Масленият крем e подходящ за пълнеж и украсяване на торти, сладкиши, дребни сладки и други печива. Основно се приготвя от масло и пудинг.

Масленият крем e подходящ за пълнеж и украсяване на торти, сладкиши, дребни сладки и други печива. Основно се приготвя от масло и пудинг.
1

Приготвяне на маслен крем

Сварете пудинга според указанието на опаковката и го оставете да се охлади. За да избегнете образуването на коричка, разбърквайте пудинга от време на време или го покрийте още горещ с домакинско фолио, докато се охлади до стайна температура. В купа разбийте маслото (също със стайна температура) с миксер на пяна. Постепенно към него добавяйте пудинга като разбивайте до хомогенна смес. В зависимост от рецептата може да добавите малко алкохол или ликьор за аромат или просто есенция.
2

Общи съвети за приготвянето на масления крем

Ако в момента на смесване и разбъркване всички продукти не са със стайна температура, няма да се разбият до хомогенна смес и кремът ще изглежда спластен.
Не разбивайте маслото в горещия пудинг, защото ще се втечни и няма да се получи пухкава смес. Ако масленият крем се разводни, разтопете около 25 г кокосово масло (около една суп. лъжица) и го добавяйте постепенно като го разбивате с миксер, още докато е горещо.
Добавянето на малко алкохол или ликьор към готовия маслен крем няма да наруши структурата на крема.
Ако масленият крем е приготвен предишния ден, може да го използвате на следващия ден, като го оставите за няколко часа на стайна температура, най-вече ако престоял в хладилника. След това затоплите леко и равномерно в микровълнова фурна или на водна баня за около 15 мин. при постоянно бъркане.
Напълно и равномерно затоплен,кремът вече не изглежда спластен. След като го разбъркате с миксер, кремът ще бъде готов за украсяване или пълнеж на вашата торта или сладкиш.