“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Буркани за консервиране

Полезен съвет

Бурканите, които използвате за консервиране, трябва да са в безупречно състояние. Препоръчително е да използвате капачки с винт и вътрешно уплътнение, тъй като те защитават по-добре консистенцията, аромата и естествения цвят. Капачките с винт са най-доброто решение против изсушаване на масата в бурканите и нахлуването на микроорганизми в тях.
Не използвайте големи буркани. Най-подходящи са тези с обем от 200 ml (250 g) или 370 ml (450 g). Така не се налага бурканите да се съхраняват твърде дълго след отварянето им.
Преди употреба винаги измивайте бурканите добре с гореща вода и миещ препарат, след което ги изплаквайте обилно с чиста, гореща вода и оставете да изсъхнат върху чиста кърпа.
Буркани, измити в съдомиялна машина, препоръчваме да изплакнете още веднъж в чиста, гореща вода, тъй като в тях може да са останали частици от миещите препаратите, които могат да попречат на желирането.
Поставете капачките с винт и сложете бурканите в тенджера и варете около 5 мин.