Flag

Ягодов конфитюр с ревен

about 9 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Тази ароматна плодова каша чудесно би допълнила вкуса на любимите ни палачинки, кремове или дори сладолед
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 - 4 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
750 гягоди
750 гчервен ревен
1 кгзахар
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
2 с.л.захар (допълнително)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1

Измийте, почистете и нарежете ягодите на ситно. Измийте ревена и отделете внимателно листата, след което нарежете стеблата на много малки парченца.

Смесете плодовете заедно с есенцията ванилия и захарта в голяма тенджера. Отделно разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовете. Оставете всичко да заври при непрекъснато бъркане за поне 3 мин. 

Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги с винтови капачки, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути. Съхранявайте конфитюра на хладно и тъмно.