Flag

Вишнев конфитюр с боровинки

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Киселите вишни срещат сладостта на боровинките
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гчереши
500 гборовинки
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Измийте и почистете вишните. Претеглете 500 г. Измийте, почистете и отцедете боровинките. Претеглете 500 г. Смесете ги в подходящ съд за варене.

2

Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.