Flag

Великденски козуначени хлебчета

10 парчета (/парченца)
Леснa
130
Изпробвайте тази рецепта за великденски хлебчета и изненадайте семейството и приятелите си
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
200 млбадемово мляко
100 гмасло
500 гбрашно (тип 405)
60 гзахар
7 гсуха мая Dr.Oetker
1 бр.яйца (размер М)
1 бр.белтъка (размер М)
2,5 гсол
10 млесенция ванилия Dr.Oetker
За декорацията
1 бр.жълтъци (размер М)
10 млпрясно мляко (3.5% масленост)
50 бр.бадеми ( 25 г накълцан, 25 г филиран)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
1

Приготвяне на тестото

Загрейте леко млякото и маслото в микровълнова. Междувременно смесете брашното, маята и захарта в голяма купа.


Изсипете млечно-маслената смес, яйцето, яйчния белтък и екстракта от ванилия към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят и образуват лепкаво тесто. Омесете тестото в продължение на пет минути с миксер или на ръка върху набрашнена повърхност. Тестото трябва да стане гладко и да не залепва за страните на купата/повърхността.


Изсипете тестото в леко намаслена купа и покрийте. Оставете да втаса за 1 час, докато удвои обема си.

2

Застелете тава с хартия за печене.

3

Поръсете леко плота с брашно и изсипете тестото върху него. Разделете тестото на 10 части и ги навийте на рула с дължина 25 см. Разполовете тестените рула хоризонтално, с остър нож, за да направите две по-тънки. Сега усучете всяка двойка и ги поставете в кръг върху тавата за печене. Средата на кръга трябва да е около 3 см.


Оставете великденските хлебчета да втасат за 30 минути, докато леко набъбнат и бухнат. Загрейте предварително фурната.

Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C

4

Декориране на хлебчетата

Разбъркайте жълтъка с млякото и намажете козуначените хлебчета. Поръсете ги с накълцаните и с филирани бадеми и ги изпечете.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 25 - 30 Minutes

5

След изпичане поставете по едно яйце в средата на всеки козунак и великденският хляб вече е готов за сервиране!