Flag

Валентинка с праскови и ганаш

about 16 порции (/дози)
Леснa
60
Любовта е като праскова покрита с неустоим ганаш
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
250 гпшенично брашно
4 с.л.бакпулвер Dr.Oetker
180 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 бр.яйца
200 гсметана сладкарска
Ганаш
200 гсметана сладкарска
150 гкувертюр
Пълнеж
480 гпраскови изцедени от компот
100 гзаквасена сметана
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Украса
20 гшамфъстък
20 гдекоративни орнаменти от захар
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 3 мин. на висока за получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг и печете 30 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.


Отделете изпечения блат от ринга на формата и обърнете сладкиша върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.


След охлаждане по желание може да изрежете с нож блата във формата на сърце.

2

Ганаш

Сложете сметаната да заври и начупете в нея кувертюра на едро. Разбърквайте постоянно, докато се разтопи. Оставете да се охлади.

3

Пълнеж

Оставете прасковите да се отцедят и нарежете на филийки. Разбъркайте сметаната с бурбонската ванилова захар на твърд сняг. Намажете блата на тортата със сметана. Наредете отгоре прасковите и на края покрийте с ганаша.

4

Украса

Поръсете с натрошен шамфастък и декорирайте със захарни орнаменти.