Flag

Торта Виктория

8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Плодове, сметана, маслен крем и фин блат - всичко, от което има нужда един десерт с кралско потекло
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
3 бр.яйца (по-големи)
175 гкраве масло (меко)
175 гкристална захар (фина)
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
175 гбрашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,25 ч.л.сол
2 - 3 с.л.прясно мляко
Пълнеж 1 (сладко и пудра захар)
100 - 150 гсладко (ягоди или малини)
1 малкопудра захар (за поръсване)
Пълнеж 2 (сладко и маслен крем)
100 гкраве масло (меко)
140 гпудра захар (пресята + малко за поръсване)
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
100 - 150 гсладко (ягоди или малини)
Пълнеж 3 (сметана и ягоди)
200 млсладкарска сметана (пълномаслена)
50 гпудра захар
30 мллимонов сок (от половин лимон)
400 гягоди
Пълнеж 4 (крем Дипломат)
2 с.л.пудра захар
30 мллимонов сок (от половин лимон)
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 стръкмента (намачкани листа)
200 гягоди (почистени от дръжките и разполовени)
125 гмалини
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1 пак.желатин Dr.Oetker
200 млсметана (млечна, изстудена)
700 млпрясно мляко
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - желатин Dr.Oetker
1

За блата

Намажете с масло две форми за печене с диаметър 18 см и поставете на дъното кръг хартия за печене. 

Метод 1. В голяма купа сипете захарта и мекото масло и разбийте с миксер на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате след всяко, докато се поеме от сместа.

Спрете миксера и добавете брашното, пресято с бакпулвера и солта. Объркайте леко с шпатула. Накрая прибавете млякото лъжица по лъжица, докато сместа стане по-мека.
 
Метод 2. Смесете в купа яйцата, маслото, захарта, брашното, бакпулвера, солта и млякото и разбийте с миксер, докато получите гладка, мека смес.
 
Загрейте фурната до 170 градуса. Разделете сместа в двете форми (претеглете на везна, за да получите равни по дебелина блатове), заравнете повърхността и изпечете за около 20-25 мин, докато бухнат и повърхността стане златиста.

Извадете, оставете да изстинат във формите за няколко минути, след което извадете върху решетка, отстранете хартията и оставете да изстинат напълно, преди да преминете към сглобяване на тортата.

2

За пълнеж 1

Ако предпочитате него за тортата, намажете първия блат със сладкото, поставете втория блат. Отгоре поръсете с пудра захар.

3

За пълнеж 2

Ако изберете него за тортата, разбийте мекото масло, докато стане пухкаво, добавете пудрата захар и есенцията ванилия. Разпределете масления крем върху повърхността на първия блат. Отгоре разпределете сладкото и покрийте с втория блат. Поръсете с пудра захар.

4

За пълнеж 3

Нарежете няколко ягоди на дребно и ги смесете с 1 ч.л. от захарта. От останалите ягоди нарежете една част на половинки или четвъртинки, другите оставете цели.

Смесете останалата пудра захар с 2 с.л. от сладкото и всичкия лимонов сок, за да получите гъста глазура. Разбийте в купа сметаната до средно твърди връхчета, не прекалявайте, защото при шприцоването тя ще се сгъсти още.

Пресипете в пош с кръгъл или звездовиден накрайник. Намажете първия блат със сладкото, отгоре шприцовайте половината от разбитата сметана. Поръсете със ситно нарязаните ягоди и поставете втория блат. Шприцовайте останалата сметана и подредете целите и разполовените ягоди върху нея. Полейте с ягодовата глазура.

5

За пълнеж 4

Пригответе плодовете: смесете захарта, лимоновия сок, есенцията ванилия и ментата и разбъркайте. Смесете с плодовете и оставете в хладилник за 30 мин.

Пригответе крема: Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но с ¼ по-малко мляко. Накиснете желатина в студена вода и щом набъбне, го смесете с топлия пудинг. Охладете.

Разбийте сметаната и я добавете към охладения крем (ако трябва първо го разбийте с миксер). Смесете добре, пресипете в пош и шприцовайте половината върху първия блат. Отделете част от плодовете за украса, останалите поставете върху крема. Поставете втория блат, шприцовайте останалия крем и украсете с отделените плодове.

6

Последвайте Людмила Слокоски и блога ѝ Salted Lemons за още апетитни рецепти.