Flag

Страшни Хелуин пръсти

about 18 парчета (/парченца)
Леснa
40
Страховита закачка за празника
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
115 гкраве масло
65 гпудра захар
1 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
165 гпшенично брашно
40 гбрашно (царевично)
1 бр.белтъка
25 гбадеми бланширани (около18 бадема)
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1

Разбийте маслото и пудрата захар до хомогенен крем в купа и добавете есенцията. Разбийте отново.

2

Пресейте пшеничното и царевичното брашното върху масления крем. Замесетес ръце до оформянето на твърдо тесто.Върху леко набрашнена повърхност продължете да месите докато съставките в тестото се поемат напълно една в друга.

3

Разделете тестото на две. Разделете всяка половина девет порции. Всяка порция оформете на тънко руло „пръст" с дължина 10 см.

4

На две места на „пръста" стиснете, за да се оформят „ставите". С нож направете няколко резки отгоре. Може да оформите пръстите с различна дължина или да ги направите „криви". Но колкото по-тънки ги правите, толкова по-малко ще се увеличат обема си. Подредете „пръстите" на разстояние едни от други в тава, застлана с хартия за печене.

5

Разбийте белтъка и намажете повърхността на всички „пръсти". Притиснете бадемите върху единия край на всеки един пръст като „нокти". Поставете тавата в хладилник, за да се охладят пръстите за 30 мин.

6

Загрейте фурната предварително на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. Печете около 20 мин. до златисто.