Flag

СЛАДКИШ ЗА ОЧАРОВАНЕ НА ПЛЕМЕННИЦИТЕ

16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Вкусен десерт с бадеми и шоколадови бонбони
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кексово тесто
250 гкраве масло (меко)
250 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л.есенция бадем
4 бр.яйца
500 гбрашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
250 млпрясно мляко
100 гбадеми (счукани)
16 бр.шоколадови кръгли бонбони с лешников крем Rocher®
За украса
100 гкувертюр (шоколадов)
50 глешникова нуга
150 бр.шарени шоколадови дражета (сортирани по цвят)
30 гМаршмелоу бонбони
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Подготовка

Намаслете и набрашнете кръглата форма за торта с падащ ринг с диаметър 26 cm. Загрейте предварително фурната на 170° C на горен и долен нагревател или на 150° C на вентилатор.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Постепенно изсипете захарта, ванилената захар и есенцията, като разбивате до хомогенност. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко по около ½ минута на най-висока степен.

Смесете брашното и бакпулвера и го добавете на две части, като редувате с млякото, продължавайки да разбивате на средна степен. Най-накрая добавете бадемите. Половината от тестото разпределете и загладете в подготвената форма за торта. Отгоре поставете кръглите бонбони, върху тях изсипете останалото тесто и загладете. Печете в средата на загрятата фурна.


След изпичане оставете сладкиша във формата за 10 мин, след което го извадете от формата и оставете да се охлади напълно върху кухненска скара. 

3

Украса

В съд с гореща вода поставете пакетчето шоколадова глазура. След 5 мин намачкайте опаковката и изсипете в купичка. Към нея добавете лешниковата нуга. Намажете повърхността на сладкиша и оставете да се стече по стените. Подредете шоколадовите шарени дражета като цветовете на дъгата. С бонбоните Маршмелоу оформете облачета.