Flag

Шоколадово-ванилово руло

10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Интересен вариант за десерт с ефектни преливки от шоколад и ванилия
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
4 бр.яйца
1 бр.жълтъци
70 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
40 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
За пълнежа
1 пак.крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
200 гсметана (бита и изстудена)
300 млпрясно мляко (студено)
Допълнително
4 с.л.сладко (от кайсии)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
Picture - крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
1

Приготвяне на тестото

Намазнете тава с размери 30х40 см и я покрийте с хартия за печене, така че леко да излиза по стените на тавата. Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 200 °C или на вентилатор на 180 °C.

Разбийте яйцата и жълтъка с миксер на най-високата степен за 1 минута, докато се образува пяна. Добавете захарта, смесена с ванилената захар, брашното и бакпулвера и разбъркайте още 2 минути.

Разделете сместа на две, като в едната част изсипете шоколадовия пудинг и пак разбийте с миксер на ниска степен. Разпределете сместа в тавата, като преливате шоколада и ванилията в желаните от вас форми, така че да се получи контраст от двата цвята. Загладете сместа и печете около 8-10 минути.

След като приключите с печенето, извадете тавата и оставете блата да се охлади и внимателно го отделете от тавата заедно с хартията. Преобърнете блата върху друг лист хартия за печене.

2

Приготвяне на пълнежа

Разбийте пакетче крем Парадиз с 300 мл мляко и сметаната на най-високата степен на миксера за 3 минути. Разпределете крема по повърхността на изстиналия блат и навийте на руло.

По желание можете да намажете рулото със сладко от кайсии, след което го оставете да стегне в хладилника за около час.