Flag

Шоколадово суфле с ванилов крем и поширани круши

about 4 - 6 порции (/дози)
Леснa
40
Шоколадово суфле без брашно с ванилов крем и сочни круши
🍫На вниманието на всички шокохолици! Изискан десерт, който се приготвя бързи, съчетава любими вкусове на шоколад и ванилия. Ели от кулинарния блог Cake and Pancake сподели рецептата за шоколадово суфле и стопли с аромат и вкус студените есенни дни.😊
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image
Прибори
Шоколадово суфле
порцеланова купичка

Състав

Шоколадово суфле
180 гкраве масло
180 гкувертюр (тъмен шоколад)
3 бр.яйца
130 гкафява захар
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 щипкасол
Ванилов крем
750 млпрясно мляко
50 гкафява захар
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
2 с.л.мед
Поширани круши
about 4 - 6 бр.круши (според броя суфлета)
250 млчай
100 гкафява захар
1 бр.канела (пръчка)
2 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Шоколадово суфле

Пригответе си 4-6 порцеланови формички за печене на суфле. Включете фурната да загрява на 180°С. 


Разтопете на водна баня маслото и шоколада и оставете да изстине. Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Разбийте жълтъците с половината захар и ванилията за 3-4 минути. Разбийте белтъците с останалата захар и солта до меки връхчета. Прибавете изстиналата шоколадова смес (масло и шоколад) към жълтъците и разбийте на ниска скорост за 1-2 минути. 


С помощта на шпатула прибавете разбитите белтъци към жълтъците с шоколад. Разбъркайте внимателно, за да не спадне обема на белтъците. Напълнете купичките на 2/3 от обема по равно и печете за около 22-25 минути без вентилатор.

2

Ванилов крем

Смесете съдържанието от пакетчето пудинг със захарта в касерола и започнете да прибавяте прясното мляко като разбърквате непрекъснато с телена бъркалка, за да не стане на бучки. 


Сложете касеролата на котлона и варете крема при непрекъснато бъркане до сгъстяване за 4-5 минути. Свалете от огъня и покрийте плътно повърхността със свежо фолио, така че да се опира до пудинга. Оставете настрана да изстине напълно. 

След като пудингът е изстинал, прибавете меда и разбийте до крем с миксер за 2-3 минути на висока скорост.

3

Поширани круши

Измийте и обелете крушите. В съд (тенджера или касерола) налейте чая, захарта, ванилията и пръчицата канела. Добавете водата и сложете на котлона да заври. След като водата е завряла, сложете крушите и варете за около 5 минути. След това намалете силата на огъня наполовина и оставете крушите още 15-20 минути до омекване. Извадете крушите от водата и оставете да изстинат.

4

Сглобяване

С лъжичка направете дупка в средата на суфлето и изсипете 2-3 с.л. от пудинг крема. Отгоре поставете една от пошираните круши и сервирайте.


Ели Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake сподели тази рецепта с нас. За още рецепти може да я последвате в каналите ѝ във фейсбук и инстаграм.