Flag

Шоколадови блокчета

40 парчета (/парченца)
Леснa
60
С пълнеж от фъстъци и нежен карамел
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За основата
450 гфъстъци
200 гфурми без костилка
0,25 ч.л.сол
За пълнежа
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
100 гфурми без костилка
200 мловесено мляко (неподсладено)
200 гфъстъчено масло
0,5 ч.л.сол
250 гфъстъци
За заливката
300 гкувертюр (тъмен)
2 с.л.сол (едра морска)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

За основата

Смелете фъстъците в блендер на ситно. Добавете фурмите и солта и ги блендирайте, за да оформите смес на трохи.
 
Поставете рамка за печене (20х20 см) върху тава, застлана с намазнена хартия, или тава за печене и разпределете сместа равномерно в нея, като притискате плътно. Оставете да се охлади.

2

За карамеловия пълнеж

Изсипете фурмите, овесеното мляко, фъстъченото масло, ваниловата есенция и солта в блендер и разбъркайте до получаване на гладка паста. Разстелете сместа върху основата.

Нарежете на едро фъстъците и ги запечете в тиган без олио на средна степен. Разстелете ги върху пълнежа на равномерен слой и замразете за поне 3 часа. Извадете рамката за печене и нарежете основата с пълнежа на блокчета с размери 2х5 см. Замразете отново.

3

За заливката

Нарежете кувертюра на едро и го разтопете на водна баня. Потопете с помощта на вилица всяко блокче в кувертюра, оставете излишъка да оттече, като внимателно избършете краищата, ако е необходимо, и поставете всяко барче върху хартия за печене.

Поръсете с морска сол и оставете да стегне. Съхранявайте в хладилника. Можете по желание да направите рецептата и с други видове ядки.