Flag

Шоколадова бонбониера Валентинка

about 5 - 7 парчета (/парченца)
Сложнa
80
Хем торта, хем бонбониера за Деня на влюбените
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ако нямате форма за печене „Сърце", изпечете сладкиша в кръгла форма за торта (Ø 26 cm) и с шаблон изрежете сърце. Останалите парчета натрошете на фини трохи и смесете с приготвен крем за сладкиши ванилия на Dr. Oetker. Разделете хоризонтално полученото сърце на два блата, разстелете крема върху единия и прилепете другия.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пандишпаново тесто
3 бр.яйца
150 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
100 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
50 гбадеми (смлени)
50 гбадеми (счукани)
Амарето крем
1 пак.желатин Dr.Oetker
600 гсметана (студена сладкарска)
50 гзахар
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л.ликьори (амарето/бадемов ликьор)
Допънително
about 5 бр.трюфели
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Пандишпановото тесто

Разбийте яйцата на крем с миксер на висока степен за 1 мин. Постепенно добавете захарта и ванилена захар като продължавате да разбивате още 2 минути. Пресейте брашното и бакпулвера в купа и ги добавете към сместа. Накрая добавете бадемите. Разпределете тестото в намаслена форма за печене „сърце” (Ø 24 см). Печете блата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 25 мин.След изпичане оставете „сърцето” да се охлади 10 мин. и го извадете от формата. След пълното му охлаждане го разрежете хоризонтално на две.

2

Сметанов амарето крем

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително разбитата на твърд сняг сметаната със захарта и ванилената захар. Добавете амаретото на края. Напълнете 3 с.л. от крема в шприц. Поставете долния блат в тортена чиния и го намажете с 1/3 от получения крем. Притиснете горния блат върху към крема и намажете повърхността и страните на тортата със останалия крем. Оставете тортата за поне 1 час в хладилник.

3

Украса

Използвайте шприц и нарисувайте върху тортата сметанова решетка. В част от кутийките поставете малки трюфели. Съхранете тортата в хладилник.

Съвет за рецептата

  • Ако нямате форма за печене „Сърце", изпечете сладкиша в кръгла форма за торта (Ø 26 cm) и с шаблон изрежете сърце. Останалите парчета натрошете на фини трохи и смесете с приготвен крем за сладкиши ванилия на Dr. Oetker. Разделете хоризонтално полученото сърце на два блата, разстелете крема върху единия и прилепете другия.