Flag

Щрудел с боровинки и сметана

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Нетрадиционен щруден, който ще ви спечели още с първата хапка
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
200 гпшенично брашно
1 щипкасол
100 млвода
1 бр.жълтъци
2 с.л.олио
Пълнеж
250 гборовинки
3 бр.белтъка
75 гкраве масло
75 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 бр.жълтъци
250 гизвара
100 гсладкарска сметана
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Глазура
100 гсладкарска сметана
1 бр.яйца
1 с.л.захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
50 гбадеми (филиран)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Тесто

Смесете брашното с останалите продукти и ги разбъркайте първоначално на ниска степен, а след това на висока до получаване на хомогенна смес. Загрейте вода в тенджера, изсипете водата и подсушете тенджерата. Застелете топлата тенджера с хартия за печене и поставете тестото върху хартията. Покрийте го с капак и го оставете за 30 минути.

2

Пълнеж

Измийте боровинките. Разбийте белтъка с миксер до втвърдяване. Разбийте маслото на пяна, добавете захарта и ванилената захар. Добавете жълтъка към сместа. Към тях разбийте изварата, сметаната и пудинга до получаване на хомогенна смес. Добавате белтъците и ги разбъркайте внимателнос метална бъркалка.

3

Разстелете тестото на около 60 х 50 см върху голяма кухенска кърпа. Разнесете пълнежа равномерно върху тестото и оставете около 5 см от краищата ненамазани. Разпределете равномерно боровинките. Навийте краищата на тестото навътре с помощта на кърпата. Щруделът се слага в предварително намазнена тава с размер 30 х 22 см във формата на буквата „u“.


Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух около 20 мин.

4

Глазура

Разбийте сметаната, яйцето, захарта и ванилената захар и залейте щрудела. Поръсете го с филирани бадеми и го върнете да се изпече. Печете около 45 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.


Съвет: сервирайте с пудра захар.