Flag

Разкошна туршия с бамя и карфиол

7 - 8 буркана ((700 мл))
Леснa
45
С букет от зеленчуци в хрупкаво-маринован вид, които ще се харесат на всички у дома
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгбамя
1 кгчушки (червени)
500 глук (арпаджик)
1 кгдомати (зелени)
1 кгморкови
1 бр.зелки (малка глава червено)
2 кгкарфиол (две глави)
8 - 10 бр.чесън (глава)
За маринатата
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
300 млоцет (от 6% или от 9%)
150 гзахар
1,75 лвода
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Пригответе зеленчуците - изчистете и измийте бамята, накъсайте карфиола, обелете чесъна на скилидки, нарежете останалите продукти. В голяма тава размесете всички продукти, леко ги посолете и ги оставете в хладилник за 1 нощ. На сутринта разпределете зеленчуците в бурканите.

2

Пригответе маринатата в тенджера - налейте водата, добавете оцета и захарта. Изсипете съдържанието на пакетчето Пикант фикс сладко-кисела и изчакайте сместа да заври. Оставете маринатата да ври за 3-5 минути, като бъркате непрекъснато.

По желание в самия край може да добавите клонки копър, магданоз, дафинов лист. Залейте зеленчуците с горещата марината, затворете бурканите и ги обърнете за 10-15 минути. След като се охладят напълно, ги съхранявайте на хладно и тъмно място.

3

Последвайте Жана Душкова-Васева от кулинарния блог Mish-Mash за още апетитни рецепти.