Flag

Прaзнични трюфели

about 40 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Шоколадови бонбони с кедрови ядки и сушени кайсии
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
По желание поръсете накрая трюфелите с кедрови ядки.
Съвет за рецептата
Може да съхранявате трюфелите в хладилник до две седмици.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Смес за трюфели
50 гкедрови ядки
50 гсушени плодове (кайсии)
75 гкраве масло
100 гпудра захар
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
4 капкиесенция ванилия Dr.Oetker
3 с.л.ликьор (кайсиев)
200 гтъмен шоколад (настърган)
Допълнително
40 гпудра захар
40 гкакао Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Запечете кедровите ядки до златисто в тиган с незалепващо покритие. Оставете да изстинат и ги накълцайте. Нарежете сушените кайсии на ситно.

2

Смес за трюфели

Разбийте маслото на крем с миксер. Прибавете пресятата пудра захар с ванилената захар и ги разбъркайте до получаването на гладка маса. След това добавете есенцията, ликьора и настъргания шоколад и разбъркайте. Накрая омесете кедровите ядки и сушените кайсии в сместа и оставете за един час в хладилник.


С помощта на чаена лъжичка вземете малко от сместа и с напрашени с пудра захар ръце оформете топчета с големината на орех. Накрая ги оваляйте в какаото. Съхранявайте трюфелите на студено.

Съвет за рецептата

  • По желание поръсете накрая трюфелите с кедрови ядки.
  • Може да съхранявате трюфелите в хладилник до две седмици.