Flag

Персийска бисквитена торта

14 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Полъх на кардамон, рози и шамфъстък от мистична Персия в бисквитена торта
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 гзахар
1 лпрясно мляко
0,5 ч.л.вода (розова)
1 щипкакардамон (щипка стрити семенца кардамон в хаванче )
3 бр.жълтъци
130 гбисквити (1 опаковка маслени бисквити )
100 гшамфъстък (обелен, нарязан)
1 бр.червени рози (изсушени листенца)
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1

Пригответе пудинга за бисквитена торта по указанията на опаковката, като добавите в млякото розовата вода и стрития кардамон. Малко преди кремът да е напълно готов, разбъркайте жълтъците с малко количество крем и ги добавете в съда. Гответе още 2-3 мин, докато кремът се сгъсти.

2

В правоъгълен съд подредете един ред бисквити, отгоре сипете част от крема, поръсете с малко нарязан шамфъстък. Повтаряйте, докато свършите продуктите, като завършите със слой крем. Поръсете отгоре с едронарязан шамфъстък. Приберете тортата в хладилник за няколко часа.

3

Преди да сервирате, поръсете тортата отгоре с изсушени розови листенца.