Flag

Мини амарето шоколадови сърца

2 кифлички (/сладки)
Средно ниво на сложност
40
Идеалният начин да кажете на някого, че го обичате. Рецептата е предоставена с любезното съдействие на списание Essentials
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За бисквитките
50 гпудра захар
1 бр.яйца размер М
40 гбрашно
2,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
10 гкакао премиум Dr.Oetker
30 мламарето
100 млсметана за разбиване
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
За ганаша
75 гсметана гъста, високомаслена
5 гмасло
50 гмлечен шоколад
50 гтъмен шоколад (72% extra dark)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker
1

Шоколадови сърца Mini Amaretto

Загрейте фурната до 180°C. Намаслете форма за печене (20 см). Разбийте заедно захарта и яйцето, докато станат бледи и плътни. Пресейте брашното, бакпулвера и какаото в купа, след което добавете към яйчената смес. Изсипете в подготвената форма и заравнете.

2

Печете 12-15 минути или до готовност. Охладете върху решетка, след което издълбайте четири 7 см сърца с помощта на нож. Поръсете всяко сърце с ½ супена лъжица амарето.

3

За ганаша загрейте високомаслената сметана до горещо, но без да завира. Добавете шоколада и маслото и оставете да се разтопят. Разбъркайте за кратко до гладкост и оставете да изстине.

4

Разбийте сметаната, докато се сгъсти, след което я използвайте, за да слепите сандвичите (всеки от по 2 сърца).

5

С чаена лъжичка загладете охладения ганаш върху бисквитките и поръсете със захарните сърца.