Flag

Крем в чаша с компот от ревен и ягоди

6 порции (/дози)
Леснa
40
Бързо пригответе този плодов разкош и се насладете на неговия разтапящ вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За компота от ревен
300 гчервен ревен (измити стебла и нарязани на парченца)
30 - 40 гзахар
150 млвода
За крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 млпрясно мляко
80 гзахар
400 гзаквасена сметана
1

Приготвяне на компота

Първо пригответе компота от ревен. За да получите наситен розов цвят, използвайте само червените части на стеблата. Тъй като ревенът е много нежен, трябва да се готви за кратко и на ниска температура. Сложете нарязания ревен в касерола и поръсете със захарта. Оставете да престои десетина минути.

Добавете водата и загрейте внимателно на умерено слаб котлон, докато течността се загрее, но без да завира - по-скоро трябва да се пошира, а не да се вари. Проверявайте парченцата - след около 5 мин трябва да започнат да омекват. Свалете от котлона и покрийте с капак. Оставете да престоят поне 30 мин (колкото по-дълго стоят, толкова по-наситен става цветът им) и охладете компота. 

2

Приготвяне на крема

Пригответе пудинга според указанията на опаковката. Дръпнете пудинга от котлона и оставете леко да се охлади. В купа разбъркайте сметаната. Прибавете към нея пудинга на части и разбъркайте с телена бъркалка за по-голяма въздушност на крема.

Разпределете в чаши/купички и оставете да се охлади. Преди да поднесете, поставете върху всяка порция десерт по няколко лъжици от поширания ревен.

Разбира се, можете да поднесете крема и с други плодове - пресни ягоди или малини, леко запечени череши, поширани круши или праскови - според сезона и личните ви предпочитания.