Flag

Конфитюр с ягоди и кокос

7 буркана ((200 мл))
Леснa
60
Елегантен конфитюр, подправен с кокосов ликьор
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
750 гягоди
200 млкокосово мляко
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
50 млкокосов ликьор (напр. Batida de Coco)
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 750 г. Поставете в подходящ съд за варене и полейте с 200 мл кокосово мляко.

2

Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и ликьора и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.