Flag

Карамелени крем-пастички с ягодов сос

6 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Пудинг с карамел, шоколад, кокос и лешници
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Крем-пудинг
2 пак.Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
120 гзахар
900 млпрясно мляко
Украса
10 гкокосови стърготини
10 гмлечен шоколад (настърган)
10 глешници (настъргани)
Ягодов сос
120 гмармалад ягодов
3 с.л.сок (лимонов или портокалов)
3 с.л.вода (топла)
Picture - Oригинален пудинг карамел Dr.Oetker
1

Крем пудинг

Сложете домакинско фолио върху плитка тава с размери около 23 х17 см. Пригответе двете пакетчета според указанията на опаковката,но само с 900 мл мляко. Разстелете горещия пудинг равномерно в тавата и директно покрийтеповърхността му с домакинско фолио. Оставете го да се охлади за мин. 3 часа. Запечете до златисто кокосовите стърготини и лешниците в сух тиган с незалепващо покритие. Така ще усилят аромата си.

2

Ягодов сос

Прецедете ягодовия мармалад през фина цедка или пасирайте. Добавете няколко лъжици топла вода и лимоновия сок. Загрейте на котлона като разбърквате до получаването на хомогенен ягодов сироп.


Обърнете тавата с охладения пудинг върху кухненска дъска и отлепете фолиото. Нарежете го на кубчета с размери 4 х 4 см. Част от тях оваляйтев ядките и кокосовите стърготини а другите в шоколада. Сервирайте крем- пастичките със соса.