Flag

Бурканче Крем Оле банан с домашна гранола

4 порции (/дози)
Леснa
45
Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За шоколадовата гранола
300 гфини овесени ядки
50 глешници (счукани)
30 гчиа (две супени лъжици)
about 20 - 30 гкакао премиум Dr.Oetker (3 с.л.)
60 гкраве масло
about 1 малкомед 3/4 чаена чаша
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 щипкасол
50 гшоколадoв чипс
50 гБананов чипс
За пълнежа
1 бр.банани
10 млШоколадов ликьор
1 пак.Крем Оле Банан с шоколад
400 млпрясно мляко
Picture - какао премиум Dr.Oetker (3 с.л.)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Крем Оле Банан с шоколад
1

Приготвяне на гранолата

Смесете сухите съставки, без банановия чипс. Меда и маслото затоплете на котлона, докато маслото се стопи. Изсипете ги върху сухите продукти и разбъркайте много добре. 


Изсипете сместа върху тава постлана с хартия за печене. Печете на ниска температура около 160°С за 20-25 минути. 


Като извадите гранолата от фурната прибавете и начупения бананов чипс, разбъркайте. Приберете в голям стъклен буркан за съхранение.

2

Пълнежа

За да приготвите вкусните бурканчета, разбийте съдържанието на пакетчето Крем Оле банан и шоколад и разпределете на дъното на четири бурканчета, след това поставете 2-3 с.л. от шоколадовата гранола, 1 ч.л. лъжичка шоколадов ликьор, резанчета банан. Редувайте, докато се напълнят бурканчетата.
 
Гарнирайте със прясно разбита сметана, банани и боровинки.