Flag

Бисквитена торта Италия

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Ароматен ликьор, кафе и силно какао
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 гзахар
800 млпрясно мляко
250 гмаскарпоне
1 с.л.коняк (ароматен алкохол по избор (Марсала, Бейлис, коняк))
36 бр.бисквити
200 млкафе еспресо или инстантно
3 с.л.какао премиум Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

Пригответе пудинга за бисквитена торта по указанията на опаковката, но само с 800 мл мляко. Оставете леко да изстине. Разбийте с дървена лъжица маскарпонето в отделна голяма купа. Прибавете ароматния алкохол (ако слагате) и разбъркайте. Прибавяйте порции от крема при маскарпонето и бъркайте с шпатула, докато сместа се изглади, преди да добавите нова порция крем.

2

Сипете кафето в плитка купа. Потапяйте бисквитите една по една в кафето и ги подредете в правоъгълен съд, в който свободно да се съберат 4 реда по 3 бисквити. Отгоре сипете една трета от крема. Поръсете с какао. Повтаряйте, докато свършите продуктите. Можете да завършите с крем, или да добавите най-отгоре още един ред потопени в кафе бисквити. Накрая поръсете тортата с какао и приберете в хладилник за 4 часа или една нощ.