“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Зимна туршия с гъби

Пачи крак, кладница, aспержи, чушки равно на мезе

7 - 8 буркана ((800 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Зимна туршия с гъби

Продукти:

2 кг гъби (пачи крак)
0,5 кг камби (червени)
2 кг кладница
0,5 кг аспержи
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Измийте и почистете гъбите. По-малките гъбки оставете цели, а по-големите разрежете на половинки или на по-малки парченца. В дълбок съд налейте вода да заври с малко сол. Щом заври, изсипете гъбите. Оставете ги да поврат на слаб огън с отворен капак около 3 минути. Извадете горещите гъби с дървена лъжица.

2

Измийте камбите, почистете ги и ги нарежете на ленти. Измийте, обелетеи почистете аспержите. Нарежете на кубчета. Смесете зеленчуците и разпределете в бурканите.

3

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня. След като кипне, я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. Според вкуса може да добавите оцет и захар за по-кисела или съответно по-сладка туршия. Залейте подготвените зеленчуци в бурканите с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината до ръба, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Обърнете с капачките на долу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.