“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълкова торта с бадеми

Класическа рецепта за сладкиш с ябълки

16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова торта с бадеми

Продукти:

250 г ябълки (2 ябълки, обелени, почистени )
1 с.л. лимонов сок
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,25 ч.л. сол
115 г масло
150 г захар
2 бр. яйца
1 с.л. Есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
30 г бадеми (смлени бадеми в комбинация с орехи и кокосови стърготини)
1 пак. захар с канела Dr.Oetker
30 г бадеми (филирани)
3 с.л. захар
1 с.л. Есенция бадем Dr.Oetker 38 мл

preparation

Приготвяне

1

Загрейте фурната на 180°С.

2

Нарежете ябълките на средно големи кубчета, полейте ги с лимоновия сок и ги разбъркайте. Оставете настрана.

3

Подгответе 20-22 см форма за печене, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печене.

4

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем в друга купа. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате, докато сместа се увеличи на обем. Добавете есенцията ванилия и бадем, смлените бадеми, разбъркайте. Добавете смесеното с бакпулвера брашно и сол и объркайте с шпатула. Добавете нарязаните ябълки в сместа и объркайте всичко.

5

Разстелете полученото тесто в подготвената форма и загладете отгоре. Поръсете с филираните бадеми и захар. Печете в средата на фурната около 40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете тортата да се охлади за пет минути във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка.
 

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация