Flag

Ябълкова торта с бадеми

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Класическа рецепта за сладкиш с ябълки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
250 гябълки (2 ябълки, обелени, почистени )
1 с.л.лимонов сок
120 гбрашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,25 ч.л.сол
115 гкраве масло
150 гзахар
2 бр.яйца
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
30 гбадеми (смлени бадеми в комбинация с орехи и кокосови стърготини)
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
30 гбадеми (филирани)
3 с.л.захар
1 с.л.есенция бадем
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

Загрейте фурната на 180°С.

2

Нарежете ябълките на средно големи кубчета, полейте ги с лимоновия сок и ги разбъркайте. Оставете настрана.

3

Подгответе 20-22 см форма за печене, като намажете стените с масло, а дъното покриете с хартия за печене.

4

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем в друга купа. Добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате, докато сместа се увеличи на обем. Добавете есенцията ванилия и бадем, смлените бадеми, разбъркайте. Добавете смесеното с бакпулвера брашно и сол и объркайте с шпатула. Добавете нарязаните ябълки в сместа и объркайте всичко.

5

Разстелете полученото тесто в подготвената форма и загладете отгоре. Поръсете с филираните бадеми и захар. Печете в средата на фурната около 40 мин, като проверите за готовност с дървено шишче. Оставете тортата да се охлади за пет минути във формата, след което извадете внимателно и охладете напълно върху решетка.