Ябълков сладкиш с целувки

Интересен сладкиш с един по-необикновен вкус

about 8 - 10 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълков сладкиш с целувки

Тесто:

200 мл прясно мляко
50 г краве масло
375 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
3 бр. жълтъци

Пълнеж:

1,5 кг ябълки
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 мл прясно мляко

Белтъчна маса:

0,5 ч.л. канела (смляна)
100 г захар
3 бр. белтъка
50 г лешници (настъргани)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Докато втасва тестото, пригответе пудинга според указанието на опаковката, отделете 250 g от него и го оставете да се охлади. Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на четвъртини и след това – на филийки. Размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора, разстелете я върху предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm. Разпределете авномерно топлия пудинг върху тестото, подредете ябълките като филийките се застъпват и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°Cна горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 25 минути.

3

Белтъчна маса

Смесете канелата и захарта. Разбийте белтъците на твърд сняг и объркайте внимателно в тях сместа от захар и канела. Напълнете получената смес в шприц с приставка с форма на звезда и диаметър 10 mm и покрийте с белтъчни ленти изцяло изпечения сладкиш. Поръсете с настърганите лешници и печете в средата на загрятата фурна още 15 мин. След изпичане оставете сладкиша да се охлади върху в метална скара.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: