“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълков сладкиш с целувки

Интересен сладкиш с един по-необикновен вкус

about 8 - 10 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълков сладкиш с целувки

Тесто:

200 мл прясно мляко
50 г масло
375 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
3 бр. жълтъци

Пълнеж:

1,5 кг ябълки
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 мл прясно мляко

Белтъчна маса:

0,5 ч.л. канела (смляна)
100 г захар
3 бр. белтъка
50 г лешници (настъргани)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Докато втасва тестото, пригответе пудинга според указанието на опаковката, отделете 250 g от него и го оставете да се охлади. Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на четвъртини и след това – на филийки. Размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора, разстелете я върху предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm. Разпределете авномерно топлия пудинг върху тестото, подредете ябълките като филийките се застъпват и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°Cна горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 25 минути.

3

Белтъчна маса

Смесете канелата и захарта. Разбийте белтъците на твърд сняг и объркайте внимателно в тях сместа от захар и канела. Напълнете получената смес в шприц с приставка с форма на звезда и диаметър 10 mm и покрийте с белтъчни ленти изцяло изпечения сладкиш. Поръсете с настърганите лешници и печете в средата на загрятата фурна още 15 мин. След изпичане оставете сладкиша да се охлади върху в метална скара.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация