Flag

Ябълков сладкиш с целувки

about 8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Интересен сладкиш с един по-необикновен вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
200 млпрясно мляко
50 гкраве масло
375 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
50 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
3 бр.жълтъци
Пълнеж
1,5 кгябълки
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
500 млпрясно мляко
Белтъчна маса
0,5 ч.л.канела (смляна)
100 гзахар
3 бр.белтъка
50 глешници (настъргани)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Приготвяне

Затоплете млякото и разтопете маслото в него. Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Докато втасва тестото, пригответе пудинга според указанието на опаковката, отделете 250 g от него и го оставете да се охлади. Обелете и почистете ябълките, нарежете ги на четвъртини и след това – на филийки. Размесете втасалото тесто още веднъж върху леко набрашнена повърхност, разточете го на кора, разстелете я върху предварително намаслена тава с размери 40 x 30 cm. Разпределете авномерно топлия пудинг върху тестото, подредете ябълките като филийките се застъпват и печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°Cна горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 25 минути.

3

Белтъчна маса

Смесете канелата и захарта. Разбийте белтъците на твърд сняг и объркайте внимателно в тях сместа от захар и канела. Напълнете получената смес в шприц с приставка с форма на звезда и диаметър 10 mm и покрийте с белтъчни ленти изцяло изпечения сладкиш. Поръсете с настърганите лешници и печете в средата на загрятата фурна още 15 мин. След изпичане оставете сладкиша да се охлади върху в метална скара.