Flag

Ябълков пай с пълнеж от сметанов пудинг

about 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Сочен сладкиши с класически пълнеж от ябълки и сметанов пудинг
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пълнеж от ябълки
750 гябълки (златна превъзходна)
100 гсуров марципан
50 гкраве масло
2 с.л.мед
50 гзахар
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Маслено тесто
250 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
125 гкраве масло
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 гсол
1 бр.яйца
За поръсване
50 гбадеми смлени
2 ч.л.канела
Пълнеж с пудинг
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
125 гзахар
200 гсметана сладкарска
600 гзаквасена сметана
6 бр.яйца
Поръска
100 гсуров марципан
100 гкраве масло
150 гпшенично брашно
50 гзахар
4 с.л.мед
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
1

Пълнеж от ябълки

Обелетеябълките, нарежете гина четвъртиниислед това на филийки. Нарежете марципана на кубчета.Разтопетемаслото,меда, захарта ифинес аромат лимонови коричкив тиган на средна температура. Добаветекубчетата марципан иоставете да заври. Добавете нарязанитеябълкииоставете да се варят около 5минна слаб огън. Оставетеябълковатасмес да изстине.

2

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разточете 2/3 от тестото и застелете с него долната част на намаслена кръгла форма за торта с ринг (с диаметър Ø 28 см). Поставете ринга и го закопчайте. Останалото тесто раточете на дълго руло и поставете по страните на ринга като го притиснете, така че да не е по-високо от 3 см. Поръсете сладкиша със смлените бадеми и канела и оставете в хладилник докато приготвите пълнежа.

3

Пълнеж с пудинг

Смесете пудинга със захарта и 100 г от сладкарската сметана. Налейте останалата сладкарска сметана в тенджера и разбъркайте в нея заквасената сметана и поставете да заври. След това добавете пудинга, разбъркайте и върнете на огъня за кратко, докато се сгъсти. Разбийте яйцата в купа и налейте в пудинга на тънка струя като разбърквате енергично.

4

Поръска Щройсел

Нарежете марципана на кубчета. Смесете всички съставки и разбийте с миксер с куки за тесто.


Разстелете ябълковата смес върху охладеното тесто. Налейте пудинга отгоре и поръсете с поръската. Печете 90 мин в долната половина на предварително загрята фурна на 160°C при горен и долен нагревател или при 140°C при горещ въздух.


След изпичане оставете сладкиша да се охлади 10 мин.върху решетка. Извадете го от формата и поръсете с пудра захар.