“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ВЪЗГЛАВНИЧКИ ЗА РАЗВЪЛНУВАНЕ НА РОДНИНИТЕ

Плодови коледни бисквитки с нотка ром

25 сладки (/бисквитки)

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ВЪЗГЛАВНИЧКИ ЗА РАЗВЪЛНУВАНЕ НА РОДНИНИТЕ

Тесто:

300 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
50 г краве масло (меко)
0,5 ампула есенция ром Dr.Oetker
2 бр. яйца

Допълнително:

100 г мармалад (от сливи)
1 малко пудра захар (една щипка)

preparation

Приготвяне

1

Тестото

Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки за тестото и разбийте с миксер (кука за тесто) - първо на най-ниската степен, после на най-високата скорост. Завийте тестото с прозрачно готварско фолио и го приберете в хладилника за около 30 минути.

Покрийте тавата с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C на вентилатор.

Веднага след изпичане, поръсете възглавничките с пудра захар и след това ги оставете настрана да се охладят върху кухненска скара.

2

Разточете тестото с дебелина около 3 мм върху леко набрашнена работна повърхност и изрежете правоъгълници с размери 4,5 х 3,5 см. Поставете половината от сладките върху хартията за печене, с която сте застлали тавата. Разпределете мармалада с лъжица върху бисквитите и долепете останалите правоъгълници отгоре. Натиснете хубаво краищата, така че двете части да се слепят добре.

Изпечете сладките по средата на вече загрятата фурна за около 10 мин.