Flag

Вкусно маслиново хлебче (веган)

about 25 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Лесно за печене у дома ароматно хлебче с маслини
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
about 160 гмаслини
500 гпшенично брашно тип 405
1 пак.суха мая Dr.Oetker
about 2 ч.л.сол
3 с.л.зехтин
250 млвода хладка

Как да изпечете маслиновия хляб?

1

Предварителна подготовка

Отцедете маслините от водата и отделете 7 от тях настрана, а останалите нарежете на четвъртинки или половинки. 

2

Приготвяне на тестото

Смесете брашното със сухата мая и солта в купа. Добавете зехтина и водата. Омесете всичко с миксер първо на най-ниска степен, след това на най-висока за 5 минути, за да се оформи гладко тесто. Покрийте и оставете тестото да втаса на топло място.

3

Застелете тава с хартия за печене и загрейте фурната.

Температура на фурна с горен и долен нагрeвател: about 200 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 180 °C

4

Набрашнете плота и омесете тестото за кратко. Разточете го на във формата на правоъгълник (около 40 х 30 см). Разпределете ситно нарязаните маслини равномерно върху тестото, като оставите около 1 см около ръба. Навийте тестото стегнато от дългата страна. Хванете краищата на точилката и ги завъртете няколко пъти, за да оформите "коренче". Поставете останалите цели маслини в тестото и ги натиснете. Поставете рулото върху тавата за печене и го оставете да втаса отново, докато хлябът видимо се увеличи.
След това е готов за печене.

Време за печене: about 40 Minutes


Оставете маслинения хляб да изстине върху решетка.