“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Вишнев сироп

Разхлаждаща напитка

4 бутилки ((500 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Вишнев сироп

Продукти:

1600 г вишни
1 кг захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Измийте, почистете и обезкостетевишните в тенджера. Добавете малко вода и сложете да се варят на средна температура, докато омекнат. Прецедете плодовата маса през покрита с ленена кърпа ситна цедка. Премерете 1 л от сока.

2

В подходящ съд смесете захарта със сока и лимонената киселина. Разбъркайте добре и сложете сместа да ври при средна температура като бъркате постоянно, докато захарта се разтопи. Отстранете пяната.

3

Свалете от огъня и веднага налейте сока до ръба на бутилки, предварително измити и подсушени. Затворете добре и обърнете бутилките с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте в хладилник и преди употреба разклатете добре.