Flag

Великденски шоколадови яйца

10 порции (/дози)
Леснa
20
Сладки малки шоколадови яйца с вкусна сметанова плънка и заливка от лимоново сладко (кърд)
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За яйцата
10 бр.мини шоколадови яйца
За пълнежа
150 гсладкарска сметана (30% масленост)
150 гсирене крема
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
50 гЛимонов кърд или лимоново сладко
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Подготовка на яйцата

Изрежете малка дупка в горната част на всяко яйце и леко-полеко правете дупката по-голяма, докато успеете да извадите играчката.

2

Приготвяне на пълнежа

Разбийте сметаната и към нея добавете крема сиренето, бурбонската ванилова захар и есенцият ванилия. Разбийте сместа, докато се образуват меки върхове.

3

Пресипете сместа в пош и напълнете с нея яйцата, като с помощта на чаена лъжичка направите малка дупка в горната част, където да поставите "жълтъка" на яйцето. 

4

Запълнете направената дупка с лимоновото сладко (лимоновия кърд), за да направите яйчен жълтък.