“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Великденски козуначени гнезда

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

12 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Великденски козуначени гнезда

Тесто със суха мая за печене:

600 г брашно
200 мл прясно мляко
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
30 мл уиски
1 пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker
2 бр. яйца
1 бр. жълтъци
70 г масло
100 г пудра захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
5 г сол (щипка)
2 с.л. течен подсладител

За украса за гнездата:

50 г локум
1 бр. яйца за намазване
12 бр. яйца боядисани с Kралска боя Dr.Oetker
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker
20 - 40 г домашен айсинг (белтък, 2-3 капки лимонов сок и около чаена чаша пудра захар)

preparation

Приготвяне

1

Започваме като пресяваме брашното и и слагаме малко повече от половината в купата на миксера. Правим кладенче и прибавяме захарта, маята и леко затопленото мляко и подсладителя. Пускаме да се меси всичко и прибавяме и леко разбитите с вилица 2 яйца, жълтък и алкохола.

2

Добавяме след това постепенно от брашното, смесено със солта и ванилията и продължаваме да месим с приставка за тесто (може да го направите и на ръка). Накрая добавяме постепенно и от мекото масло, кората от цитрусите и ако е необходимо няколко капки олио по ръба на купата, за да се отлепи по добре от стените на съда. Готовото тесто изсипваме на плота и доомесваме с още малко брашно, докато спре да лепне.

3

Слагаме го в намазана с олио купа, покрито също с намазнено фолио и пъхаме във фурната на 50 градуса.  Ще втаса за около половин час и ще удвои обема си.

4

От тестото  правим общо 12 топки. Всяка топка разделяме на две части, които разточваме на фитили - около 35 см. Пристискаме ги леко с пръсти, за да ги изравним, и нареждаме малки парченца локум. Отново завиваме на фитили.
Увиваме фитилите един около друг, като за мареница, а след това завиваме на кръг, като подмушкваме двата края, така, че да се запечатат добре.
Нареждаме в тави и оставяме да втасат на топло за около половин час. Преди изпичане слагаме в тях боядисани яйца (може и не сварени - ще се готвят във фурната) и ги пъхаме да се пекат на 180 градуса за около 25-30 минути. Минути преди изваждането им, ги мажем с разбито с прясно мляко или вода яйце, за блясък и допичаме за една-две минути.

5

След като гнездата изстинат, украсяваме с айсинга и захарни конфети на Dr.Oetker.

6

Айсинга приготвяме като разбиваме белтъка с малко по малко от пудрата захар, прибавяйки капки лимонов сок, докато получим снежно бяла, точеща се маса.

7

За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация