за рецептата Веган великденски зайци
350 мл | неподсладено соево мляко |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
50 мл | олио |
80 г | захар |
500 г | брашно |
1 ч.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
1 ч.л. | есенция портокал Dr.Oetker 38 мл |
100 мл | кленов сироп |
50 г | шоколадови капки (или стафиди) |
В средна по големина купа или касерола смесете растителното мляко, маята, 1 с.л захар и 1 с.л. брашно. Растителното мляко трябва да е леко топло, но в никакъв случай вряло. Разбъркайте го с тел, за да се смесят съставките - оставете на топло и сухо място за около 15-20 минути, докато маята се активира.
Към шупналата мая добавете всички останали съставки – олиото, ванилията, захарта и брашното. Ще получите меко тесто, омесете го върху набрашнен плот, докато спре да лепне.
Върнете готовото тесто в купата и го оставете на топло място, покрито със суха кърпа за час и половина, за да втаса.
След час и половина тестото вече ще е удвоило или дори утроило размера си. Размесете го леко и го разделете на равни топки, от които ще оформите зайчетата (вижте снимката).
След като оформите зайчетата, ги оставете върху хартията за печене за още 30 минути да втасат отново и накрая ги мажете обилно с кленовия сироп. Използвайте шоколадовите капки/стафиди за очички на зайчетата.
Печете ги в на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато хванат златист загар.
Последвайте Лора Капустина и блога ѝ High Heels Baking за още интересни рецепти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: