Flag

Веган палачинкова торта

12 парчета (/парченца)
Леснa
40
Комбинацията от много палачинки и плодово сладко винаги е печеливша за апетита
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
250 гпшенично брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
30 гзахар
1 щипкасол
400 млнеподсладено соево мляко
250 млвода (газирана)
Допълнително
60 млолио (слънчогледово)
500 гсладко (от ягоди или друг плод по желание)
20 гбадеми (филирани)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Смесете брашното, бакпулвера, ваниловата есенция, захарта и солта в купа. Постепенно към тях разбъркайте соевата напитка и минералната вода с миксер, като внимавате да не се образуват бучки в сместа.

Загрейте малко олио в тиган (Ø 24 см). Разстелете тънък слой тесто равномерно върху дъното на тигана с въртеливо движение. Щом краищата станат златисти, внимателно обърнете палачинката с шпатула или я плъзнете върху чиния и я върнете обратно в тигана, за да запечете и другата страна.

Преди да изпечете следващата палачинка, добавете малко олио в тигана. Пригответе още около 10 палачинки от останалото тесто по същия начин, като разбърквате сместа преди всяко печене.

Намажете първата палачинка с една чаена лъжичка плодово сладко и залепете следващата, построете тортата с останалите палачинки, а най-отгоре намажете със сладко, поръсете с бадеми и сервирайте.