“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Валентинка с праскови и ганаш

Любовта е като праскова покрита с неустоим ганаш

about 16 порции (/дози)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Валентинка с праскови и ганаш

Тесто:

250 г пшеничено брашно
4 с.л. бакпулвер Dr.Oetker
180 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 бр. яйца
200 г сметана сладкарска

Ганаш:

200 г сметана сладкарска
150 г кувертюр

Пълнеж:

480 г праскови изцедени от компот
100 г заквасена сметана
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

Украса:

20 г шамфъстък
20 г декоративни орнаменти от захар

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 3 мин. на висока за получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг и печете 30 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

Отделете изпечения блат от ринга на формата и обърнете сладкиша върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.

След охлаждане по желание може да изрежете с нож блата във формата на сърце.

2

Ганаш

Сложете сметаната да заври и начупете в нея кувертюра на едро. Разбърквайте постоянно, докато се разтопи. Оставете да се охлади.

3

Пълнеж

Оставете прасковите да се отцедят и нарежете на филийки. Разбъркайте сметаната с бурбонската ванилова захар на твърд сняг. Намажете блата на тортата със сметана. Наредете отгоре прасковите и на края покрийте с ганаша.

4

Украса

Поръсете с натрошен шамфастък и декорирайте със захарни орнаменти.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация