за рецептата Валентинка с праскови и ганаш
250 г | пшенично брашно |
4 с.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
180 г | захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
3 бр. | яйца |
200 г | сметана сладкарска |
200 г | сметана сладкарска |
150 г | кувертюр |
480 г | праскови изцедени от компот |
100 г | заквасена сметана |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
20 г | шамфъстък |
20 г | декоративни орнаменти от захар |
Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 3 мин. на висока за получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг и печете 30 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.
Отделете изпечения блат от ринга на формата и обърнете сладкиша върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.
След охлаждане по желание може да изрежете с нож блата във формата на сърце.
Сложете сметаната да заври и начупете в нея кувертюра на едро. Разбърквайте постоянно, докато се разтопи. Оставете да се охлади.
Оставете прасковите да се отцедят и нарежете на филийки. Разбъркайте сметаната с бурбонската ванилова захар на твърд сняг. Намажете блата на тортата със сметана. Наредете отгоре прасковите и на края покрийте с ганаша.
Поръсете с натрошен шамфастък и декорирайте със захарни орнаменти.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: